Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság

Hírek, információk


Közadakozás Kvassay Jenő (1850 – 1919) emlékére

Kvassay Jenő neve fémjelzi a magyar vízügyi ágazat 2014-2020 évek közötti fejlesztéseit tartalmazó tervet, amely meghatározó jelentőségű a vízügyi szolgálat jövőjét illetően.
Kvassay Jenő iránt érzett tisztelete jeléül az Országos Vízügyi Főigazgatóság Emlékbizottságot hozott létre, amely célul tűzte ki az Őrbottyáni temetőben található Kvassay sírkert közadakozás útján történő felújítását. A felújított sírkertet Kvassay Jenő születésének 165. évfordulója alkalmából 2015. június 5-én tartandó ünnepségen kívánjuk felavatni. továbbiak a pdf dokumentumban.

2015.03.24.

   


A gátőrfutásról készült képek

megtekinthetők itt

2015.03.24.

   


Jelentős Vízgazdálkodási Kérdéseink

Jelenleg zajlik az Országos Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv felülvizsgálata.
Ennek keretében, alegységi és részvízgyűjtő szinten elkészültek a Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések konzultációs vitaanyagai.
A vitaanyagok társadalmi véleményezésére 2015. május 30-ig van lehetőség.
Az ÉMVIZIG illetékességi területét érintő vitaanyagok letölthetők innen
Kérjük, hogy a vitaanyagokkal kapcsolatos észrevételeit, szövegszerű javaslatait küldje meg számunkra a jelzett határidőig a vgt2@emvizig.hu e-mail címre, vagy postai úton Igazgatóságunk levélcímére: 3501 Miskolc, Pf. 3.

2014.12.13.

   


HVB albizottsági ülés

Az ülésről szóló beszámoló letölthető PDF dkumentumban.

2014.12.02.

   


Bodrog folyó magyar – szlovák határvízi szemlék

Az útibeszámoló és a bemutató anyagok letölthetők egy tömörített állományban.

2014.11.04.

   


A ronyvazugi, Bodrog jobbparti árvízvédelmi rendszer fejlesztése KEOP-7.2.1.1

A projektről szóló tájékoztató letölthető Ronyvazug_-_ sajtanyag.pdf

2014.10.17.

   


Lampl Hugó Emlékplakett pályázati kiírás

A tervezési, kivitelezési, technológiai, tájesztétikai és környezetvédelmi szempontból kimagasló, gazdaságosan megvalósított, továbbá gazdaságosan üzemeltethető vízi létesítmények tervezéséért, kivitelezéséért felelős természetes személyek részére a létesítmények megvalósításában való meghatározó közreműködésért, és az eredményesség érdekében kifejtett munka elismeréseként a 2015. évi Víz Világnapja alkalmából adományozható Lampl Hugó Emlékplakett pályázat került kiírásra.
A pályázat részleteiről a csatolt Lampl Hugó Emlékplakett pályázati kiírás.pdf
dokumentumból, illetve a kormány honlapján (kormany.hu) lehet tájékozódni.

2014.07.30.

   


Kitüntetés a Víz Világnapja alkalmából

2014. március 24-én a Belügyminisztériumban a Víz Világnapja alkalmával tartott ünnepség keretein belül Szabó Ferencné az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Műszaki Biztonsági Szolgálatának ügyintézője, a magas színvonalú, példamutató tevékenysége elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült.

2014.04.04.

   


Kitüntetés 2013. március 15. alkalmából

A vízügyi szolgálatban eltöltött közel negyed évszázados munkája, az árvízvédelemben végzett eredményes irányító-vezető munkája elismeréseként Rácz Miklós, az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság igazgatója március 15-e nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének 165. évfordulójára emlékezvén a 2013. március 14-én megtartott ünnepség keretein belül Pintér Sándor belügyminiszter adta át a köztársasági elnöki kitüntetést. A belügyminiszter ünnepi szónoklatában kiemelte, hogy a kitüntetettek sikeres munkája, kiváló tevékenysége – csakúgy, mint 165 évvel ezelőtt a márciusi ifjak elszántsága – az egész ország elismerését váltotta ki.

2013.03.15.

   

   


További hírek, információk:

-1-   -2-   -3-   4   -5-  


Az Igazgatóság személyes adatok kezelésére vonatkozó tájékoztatása elérhető a linkre kattintva