Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság

Hírek, információk


A Víz Világnapjára

A Víz Világnap megemlékezésére a XXI. Nemzetközi Úszóversenyt 2017 március 11-12-én rendezzük meg Miskolcon a Kemény Dénes Sportuszodában.
A versenykiírás a www.muszuszoranglista.hu
oldalon az engedélyezett versenyek oldalán tekinthető meg.
A XX. Jubileumi verseny képes beszámolója az alábbiakban tekinthető meg: dokumentumok letöltése

2017.02.16.

   


Figyelemfelhívás

A Tisza folyón levonuló jeges árvíz miatt a Tiszalöki Vízlépcső alatti folyószakaszon folyamatos áradás várható. Ennek következtében megjelenik a zajló jég és az uszadék is.
Ezért felhívjuk a vízi eszközök (hajók, csónakok, úszóművek, stégek) tulajdonosainak a figyelmét arra, hogy a kötélzetet és a rögzítő elemeket ellenőrizzék, szükség esetén módosítsák, továbbá a kompok és pontonhidak üzemeltetésénél a várható jelenségekre (vízszintváltozás, jég, uszadék) számítsanak és a szükséges intézkedéseket tegyék meg!

2017.02.13.

   

   


Kitüntetés a Víz Világnapja alkalmából

2016. március 22-én a Belügyminisztérium márványaulájában Víz Világnapja alkalmából tartott ünnepség keretein belül Dicső Bertalan az Árvízvédelmi Csoport vezetője az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság és a vízügyi szakma iránt tanúsított lojalitása, az árvízvédekezési szakterületen kiemelkedően magas szakmaisággal végzett munkája, hozzáértése elismeréseként Kvassay Jenő Emlékérem kitüntetésben részesült.

2016.04.18.

   


Nagyvízi meder kezelési tervek társadalmi véleményezése

A nagyvízi meder, a parti sáv, a vízjárta és a fakadóvizek által veszélyeztetett területek használatáról, hasznosításáról, valamint a folyók esetében a nagyvízi mederkezelési terv készítésének rendje és tartalmára vonatkozó szabályokról a 83/2014. (III. 14.) Korm. rendelet intézkedik.

A Rendelet 13. § (6) bekezdése alapján a tervezési területtel érintett önkormányzat a hirdetőtábláján hirdetményt tesz közzé arról, hogy a nagyvízi mederkezelési tervek megtekinthetők a hirdetmény közzétételét követő 30 napon belül az önkormányzatnál és a készítő elektronikus honlapján. A nagyvízi mederrel érintett települések listája és a terv száma a tervek mellett, .

Kérjük az Önkormányzatokat, hogy az egyeztetési folyamat mielőbbi sikeres befejezése érdekében fenti tájékoztatási kötelezettségüknek tegyenek eleget.

A Rendelet 13. § (4) bekezdése értelmében "A nagyvízi mederkezelési terv tervezetével kapcsolatban a környezet- és természetvédelmi célra, a zöldturizmus, valamint a vízisportok képviseletére alakult civil és érdekképviseleti szervezetek, továbbá az erdőgazdálkodási szakmai civil szervezetek és az érintett ingatlantulajdonosok, földhasználók is jogosultak véleményt nyilvánítani."

Kérjük, hogy a tervekkel kapcsolatos véleményüket, a Rendelet 13. § (7) bekezdése értelmében 30 napon belül a NMT@emvizig.hu címre megküldeni szíveskedjenek!

Segítő közreműködését előre is köszönjük!


2016.04.05.

   

   


Az új OSAP adatlapok letölthetők

Letölthetők a 2015. évre vonatkozó OSAP vízkészlet-gazdálkodási és vízhasznosítási adatlapjai.

2015.12.17.

   


A ronyvazugi, bodrog jobb parti árvízvédelmi rendszer fejlesztése KEOP-7.2.1.1

A projekt leírása, a hozzá tartozó prezentáció, valamint fényképek letölthetők innen.

2015.10.29.

   


Vízgazdálkodási innovációs verseny középiskolás diákoknak

Pályázni lehet a minden olyan javaslattal, ötlettel, alkotással, makettel, kutatási eredménnyel, méréssel, adatsor elemzéssel, amelyek a vízzel, vízgazdálkodással, vízhasználatokkal kapcsolatos témakörbe tartoznak (területi és települési vízgazdálkodás, vízi környezet és annak védelme, informatikai, gépészeti, energetikai témakörök).
A verseny azoknak az általános- és középiskolás diákoknak került meghirdetésre, akik magyarországi, vagy határon túli alapfokú, vagy középiskolában tanulnak, és 1996. január 1. és 2002. december 31. között születtek.
A pályázaton a diákok részt vehetnek egyénileg vagy kis csoportos (legfeljebb négyfős) csapatban.
A pályázati kiírás letölthető innen.

2015.09.10.

   


Kitüntetés a Víz világnapja alkalmából

2015. március 19-én a Belügyminisztériumban a Víz Világnapja alkalmával tartott ünnepség keretein belül Kiss Ferenc az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Tokaji Szakaszmérnökségének területi felügyelője a vízügyi igazgatás területén huzamosabb időn keresztül végzett példamutató munkája elismeréséül Kvassay Jenő Emlékérem kitüntetést vehetett át. Az elismerést Kontrát Károly, a BM parlamenti államtitkára adta át a jutalmazottak részére.

2015.03.26.

   


További hírek, információk:

-1-   -2-   3   -4-   -5-  


Az Igazgatóság személyes adatok kezelésére vonatkozó tájékoztatása elérhető a linkre kattintva