Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság

Hírek, információk

   


MÁRCIUS 22. - A Víz Világnapja. Ebből az alkalomból mondja el gondolatait Láng István, az OVF főigazgatója


A video megjelenése után kattintson a lejátszás gombra

2021.03.22.

   


Megjelent a Lampl Hugó Emlékplakett elnyerésére kiírt pályázati felhívás

A Hivatalos Értesítő 52. számában, 2020. szeptember 24-én megjelent a Lampl Hugó Emlékplakett elnyerésére kiírt pályázati felhívás. A díj átadására a tervezettek szerint 2021. március 22-ei Víz Világnapja alkalmából tartandó rendezvény keretében kerül majd sor.
Az értesítő pdf dokumentumban letölthető.

2020.09.29.

   

   


VI. Tiszai PET Kupa

A VI. Tiszai PET Kupa - hazánk egyik legismertebb természetvédelmi eseménye - 2018. augusztus 4-12. között zajlik Szatmárcseke és Tiszamogyorós között.
A 10 tonna hulladék összegyűjtését zászlajukra tűző PET Kalózok 22 hulladékból készült hajóval és 50 kenuval szállnak vízre. A kulturális programokkal és versenyekkel tűzdelt eseményen közel 500 önkéntes és versenyző vesz részt.
A PET Kupa előfutama már zajlik, hiszen egy 17 fős önkéntes csapat 2018. augusztus 1-én a Fekete-Tisza forrását látogatta meg, majd pedig vízre is szálltak Husztnál, hogy kenuikkal a Kupa kiindulópontjára érjenek és csatlakozzanak a versenyhez. A túrán részt vesz a kárpátaljai KMKSZ ISZ, a Kárpátjáró és a Papilio - természet- és környezetvédelmi Egyesület is.
A PET Kupa célja, hogy a sport, az önkéntesség és a természetvédelem erejével hívja fel a figyelmet élővizeink védelmének fontosságára.
Sajtóanyag: https://petkupa.hu/hu_HU/ujjabb-kaloztamadas-a-hulladekok-ellen

https://www.facebook.com/petkupa/

2018.08.03.

   


Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv

A 1772/2016. (XII. 15.) Korm. határozattal előírt öntözésfejlesztési beruházások elősegítéséhez szükséges Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) és annak Stratégiai Környezeti Vizsgálata (SKV) kidolgozásra került az Országos Vízügyi Főigazgatóság irányításával. A terv célja a 2014-2020. fejlesztési ciklusban az öntözésfejlesztések vízjogi engedélyeztetésének stratégiai megalapozása, azaz olyan öntözési kontingensek meghatározása felszíni és felszíni alatti víztestekre, amelyek nincsenek jelentős hatással a környezetre, alapvetően a felszíni és felszín alatti víztestek mennyiségi és minőségi állapotára. Vélemények kiegészített tábla ÉMVIZIG_20170531.xlsx
A beérkezett vélemények alapján átdolgozott VKGTT és SKV honlapunkon elérhető: VKGTT_SKV.zip

2017.06.07.

   


Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv

A 1772/2016. (XII. 15.) Korm. határozattal előírt öntözésfejlesztési beruházások elősegítéséhez szükséges Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) és annak Stratégiai Környezeti Vizsgálata (SKV) kidolgozásra került az Országos Vízügyi Főigazgatóság irányításával. A terv célja a 2014-2020. fejlesztési ciklusban az öntözésfejlesztések vízjogi engedélyeztetésének stratégiai megalapozása, azaz olyan öntözési kontingensek meghatározása felszíni és felszíni alatti víztestekre, amelyek nincsenek jelentős hatással a környezetre, alapvetően a felszíni és felszín alatti víztestek mennyiségi és minőségi állapotára.
Az ÉMVIZIG működési területét érintő Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) és annak Stratégiai Környezeti Vizsgálata (SKV) honlapunkon elérhető, véleményezhető: VKGTT.zip
Tekintettel a fent hivatkozott Kormányhatározatra és az abban megadott határidőre, kérjük, hogy véleményét 2017. május 12-ig Igazgatóságunknak a vizgazdalkodasi.osztaly@emvizig.hu e-mail címre megküldeni szíveskedjen.

2017.04.13.

   


Víz Világnapi kitüntetések

2017. március 22-én a Belügyminisztérium márványaulájában került megrendezésre Víz Világnapja alkalmából tartott - a szakmai kitüntetések átadását is magában foglaló - ünnepség. A rendezvényen beszédet mondott Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár. A szónok – egyebek mellett – rámutatott: nem az ünneplés, hanem az emberiség jelene, de még inkább jövője iránti a törekvés a fontos, az a szándék, hogy felhívjuk a figyelmet a fenntartható vízgazdálkodás fontosságára. Az ünnepség keretein belül Kontrát Károly miniszterhelyettes kitüntetéseket adott át a vízügyi területen kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek részére.
Budai Béla, a Miskolci Szakaszmérnökség gátőre kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül Miniszteri Emléktárgyat vett át, Farkas Béla, az Egri Szakaszmérnökség gátőre pedig a példamutató, magas színvonalú szakmai tevékenysége elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült.
A 2017. évi jégvédekezés során végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül Halász Csilla, az Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztály folyógazdálkodási referense, Kovács Péter, a Vízrajzi és Adattári Osztály vízrajzi ügyintézője, továbbá Lánczi Árpád, a Hajózási Szolgálat hajóvezetője a Rendkívüli helytállásért érdemjel ezüst fokozata elismerésben részesült.
A kitüntetetteknek gratulál a kollektíva.

2017.03.23.

   


Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetés

2017. március 16-án a Belügyminisztériumban nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából tartott ünnepség keretein belül Ruzsinszki Erzsébet kisasszony az Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztály ügyintézője a vízügy ágazatban közel negyedévszázadon át végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült.

2017.03.16.

   


Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) stratégiai környezeti vizsgálatának (SKV) tematikája

A 1772/2016. (XII. 15.) Korm. határozattal előírt öntözésfejlesztési beruházások elősegítéséhez szükséges Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) kidolgozását végzi az Országos Vízügyi Főigazgatóság. A terv célja a 2014-2020. fejlesztési ciklusban az öntözésfejlesztések vízjogi engedélyeztetésének stratégiai megalapozása, azaz olyan öntözési kontingensek meghatározása felszíni és felszíni alatti víztestekre, amelyek nincsenek jelentős hatással a környezetre, alapvetően a felszíni és felszín alatti víztestek mennyiségi és minőségi állapotára.
Az ÉMVIZIG esetében a vizsgálandó területet az alábbi térképek szemléltetik: Terkepek.zip
Elkészült a terv stratégiai környezeti vizsgálatának (SKV) tematikája, amelynek véleményezésére van lehetőség: VKGTT_SKV_temat3_EMVIZIG.doc
A 1772/2016. (XII. 15.) Korm. határozatra és az abban megadott határidőre tekintettel kérjük, hogy a tárgyi tematikával kapcsolatos véleményét 2017. március 6-ig Igazgatóságunk részére a vizgazdalkodasi.osztaly@emvizig.hu e-mail címre megküldeni szíveskedjenek.

2017.02.16.

   


További hírek, információk:

-1-   2   -3-   -4-   -5-  


Az Igazgatóság személyes adatok kezelésére vonatkozó tájékoztatása elérhető a linkre kattintva